38

فواید خواب قیلوله از نظر طب سنتی

  • کد خبر : 669
  • 01 ژوئن 2022 - 14:54
فواید خواب قیلوله از نظر طب سنتی
خواب قیلوله یا همان خواب نیمروز یک خواب کوتاه در میانه روز است که سبب تجدید قوا می‌شود. خواب مخصوص شب است و روز برای بیداری و فعالیت است. اما یک استثنا وجود دارد. قیلوله با اینکه در روز است ولی خوابی مفید محسوب می‌شود و فوایدی برای آن ذکر شده است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

خواب قیلوله چیست؟

در این نوشته از عطار مگز می خواهیم به فواید خواب قیلوله از نظر طب سنتی بپردازیم با ما همراه باشید. خواب قیلوله همان چرت بعد از ظهر می باشد که خیلی از افراد حتما آن چرت را دارند. خواب قیلوله استراحت کوتاه نیمروزی در ۱۵ دقیقه است که بعد از این مدت شخص از خواب بیدار می شود. در مدت زمان ۱۵ دقیقه که یک استراحت خیلی کوتاه می باشد، خستگی افراد از تن خارج می شود چرا که ۱۵ دقیقه خواب مفید را انجام می دهند.

سردترین زمان شبانه روز، نیم ساعت یا یک ساعت مانده به اذان صبح است، و این سردی، یعنی تولید بلغم، و یکی از علائم زیادی بلغم، فراموشی است و درمان آن بیدار شدن قبل از اذان صبح است و مزاج عبادت هم، گرم است؛ پس عبادت از بیماری ها جلوگیری می کند. و برعکس، گرمترین ساعت روز که تقریبا موقع اذان ظهر است و مزاج خواب هم سرد است و خواب قیلوله از حرارت بدن کم می کند و لذا شاید بخاطر این است که آن را مستحب کرده اند.
توجه ۱: بوکردن گلاب، بلغم مغز را می گیرد و وقتی که بلغم مغز گرفته شد انسان خواب عمیق و راحت دارد (اگر شدت بلغم زیاد است گلاب را با بهارنارنج مخلوط کنید و قبل از خواب بو کنید).
توجه ۲: خواب برای شخص سرماخورده خوب نیست چون خواب، سرد و شخص هم سرما دارد و لذا فرد سرماخورده استراحت بکند اما کم بخوابد.
بیداری یعنی حرکت و این حرکت، اخلاط غلیظ را می پزد وبه خلط لطيف تبدیل می کند، اگر بیخوابی و حرکت زیاد شود اخلاط لطیف را نیز می پزد و الطيف ترین اخلاط، روح است و لذا از روح، خرج می کند و قوت بدن را کاهش و موجب لاغری می شود. (منظور از روح نه آن روحی است که با مرگ از بدن جدا می شود بلکه منظور، روح حیوانی و طبیعیه است).
نکته مهم: از موقعی که هوا تاریک می شود تا نیمه شب، هریک ساعت خواب ، برابر با سه ساعت بعد از نیمه شب است و بعد از نیمه شب، هریک ساعت خواب، برابر با یک ساعت خواب ارزشمند است اما خواب روزانه برابر با خواب شبانه نیست.

فواید خواب قیلوله از نظر طب سنتی

فواید خواب قیلوله از نظر طب سنتی

 

خواب در فرهنگ لغت

در فرهنگ معین خواب قیلوله معادل خواب نیمروز و یا خواب پیش از ظهر عنوان شده، از طرف دیگر محققی خواب قیلوله را در فاصله پس از نماز ظهر و پیش از وقت نماز عصر می داند.

خواب قیلوله در روایات

امام باقر(علیه السلام) فرموده اند: «خواب؛ اگر در اول روز باشد؛ فرسودگى است، هنگام ظهر نعمت، بعد از عصر حماقت و بین مغرب و عشاء، روزى را بر انسان حرام می کند».

امام صادق(ع) از پدرانش از پیامبر خدا(ص) نقل می کنند: «روزه گرفتن در طول روز را با خوردن سحرى کمک کنید، و با خواب قیلوله، بیدار شدن برای عبادت شبانه و شب زنده دارى را یارى رسانید».

فواید خواب قیلوله از نظر امام صادق (ع)

امام صادق(ع) از پدرانش نقل می کند: «مردى بادیه نشین نزد پیامبر(ص) آمد و گفت: اى رسول خدا! من حافظه خوبى داشتم ولى اکنون فراموش کار و کم حافظه شده ام، چه کنم؟ آن حضرت فرمود: شاید تو به خواب قیلوله عادت داشتی؟ گفت: آرى. فرمود: و حال آن را ترک کرده اى؟ گفت: آرى، پیامبر فرمود: دوباره همان کار (خواب قیلوله) را از سر بگیر تا انشاء الله حافظه ات باز گردد».

لینک کوتاه : http://attarmags.com/?p=669

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 4در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 3
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در حال بارگیری کپچا پلاس ...

در حال بارگیری کپچا پلاس ...